Agua liquida a 48ºC bajo cero

Valeria Molinero y Emily B. Moore dous científicos da universidad de UTAH descubriron mediante moitísimos experimentos que pode haber auga líquida a 48ºC baixo cero se a auga e pura de todo.

Todos sabemos a fórmula da auga(H2O) pois é un dos líquidos máis complexos  pois a súa formación de estado para pasar a hielo tamén ten moita importancia a presión as condicións e se a auga e pura. Valeria e Emely experimentaron con auga  con menos dunha gota as posibilidades de conxelación desta, existen 16 formas distintas pero básicamente todas son cristalización dos seus átomos en forma de tetaedro.

Que implica este descubrimento? Pois sobretodo para o cambio climántico pois a auga das nubes suele estar ata 40ºC baixo cero e para saber a cantidade de auga na atmosfera necesitas saber pois é necesario para saber a cantidade de absorción solar ten a átmosfera polo tanto fundamental para o futuro do noso planeta e o seu comportamento.

Isto foi descuberto gracias a probar estos experimentos en procesos extremos ainda que a velocidade a que a sublimación homógenea e 200 veces máis rápido do normal.

Que pode supoñer esto para mellorar a nosa vida?

Pois asi poderase saber de forma máis exacta os comportamentos da absorción solar e o que sucedera na átmosfera pois nas nubes hai auga pura pola vaporización, é un gran cambio pois o lóxico ou o que se pensaba ata hai pouco tempo era que a 0ºC a auga conxelabase e sucedía un cambio na súa estructura, é un descubrimento casi totalmente relevante para o medio ambiente e que pode ser de gran utilidade para saber o verdadeiro comportamento do H2O en todos os estados.

Hielo

Fonte do periodico:

http://www.elpais.com/articulo/futuro/agua/puede/mantener/liquida/48/grados/cero/elpepufut/20111130elpepifut_1/Tes

Fonte de investigación:

http://www.nature.com/nature/journal/v479/n7374/full/nature10586.html

Advertisements
Esta entrada foi publicada en Curso 2011-2012, Medio Ambiente, Ecoloxía. Ligazón permanente.

6 Responses to Agua liquida a 48ºC bajo cero

  1. Non acabo de entender polo teu articulo como foi o experimento. Fíxate no titulo, non te deches conta e puxéchelo en castelan e tamen puxeches hielo e non xeo. Unha recomendación para mellorar a lectura do post sería que utilizases máis o punto e seguido e menos a palabra “pois”.
    Non quero criticar, paréceme un tema moi interesante pero tiveches eses despistes. Cambiao antes de que cho corrixa o profesor e poderías subir nota.

  2. Interesante tema. Como xa explicas, este descubrimento pode ser de grande axuda para certos temas relacionados co cambio climatico e demais cousas. A parte na que explicas algo sobre como fixeron o experimento, non me quedou demasiado clara porque é algo confusa, pero na opinión persoal explicas con bastante claridade ao que pode axudar este descubrimento. Polo resto penso que é un bo artigo

  3. Se abrides o vínculo ao artigo do xornal, poderedes ler:
    “Lo que han hecho Moore y Molinero es investigar ese proceso en condiciones extremas mediante modelización avanzada por ordenador partiendo de datos experimentales.
    Aunque han utilizado un nuevo sistema de modelización de la congelación del agua que es 200 veces más rápido que los empleados en estudios anteriores, han necesitado miles de horas de cómputo para simular el comportamiento de exactamente 32.768 moléculas de agua (muchas menos de las que forman una pequeña gota) para determinar los cambios (la capacidad térmica, la densidad y la compresión) del agua al superenfriarse y simular la velocidad de cristalización del hielo”

    Como vedes, o que é 200 veces máis rápido é o novo sistema de modelización (software e hardware empregado para facer a simulación). A ferramenta de estudo é máis potente, e non o proceso estudado (“velocidade a que a sublimación homógenea” que di Gabriel e que efectivamente non se entende).

    O resumo de Nature está no vínculo que proporciona Gabriel. O artigo completo é accesible en http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/1107/1107.1622.pdf. Hipertécnico e básicamente incomprensible, pero se queredes saber que di exactamente sobre aplicacións ambientais pódese poñer “climate” no buscador do pdf e localizamos unha escueta referencia:
    So extrapolation of crystallization rates from the nucleation-dominated region above TH to temperatures below 225 K, i.e., to temperatures relevant for cloud formation and crucial for the formulation of climate models, would severely overestimate the rates of ice formation.

    É dicir, un factor máis a ter en conta para revisar os complexos modelos informáticos de simulación que se usan nos estudos de cambio climático.

  4. A marxe dos erros do uso da llindua, o artigo danos unha boa base e explicación da noticia, aínda que é un pouco curto. Na miña opinión está ben.

  5. 1ayevila di:

    Este tipo de datos son moi interesantes porque grazas a esta aportación podemos descubrir os distintos comportamentos que sofre a auga

Deixar unha resposta

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s